сряда, 6 април 2011 г.

Великденски идеи за сръчни ръце ♥


  Запретнете ръкави и взимайте пластилина на детето от шкафчето му, запасете се с нож, клечки, пуснете си хубава музика и се насладете на удоволствието да сътворите нещо със своите ръце. 
   За тази идея може да си направите и солено тесто, което после  да оцветите, може да използвате за нея и fimo, каквото имате под ръка...
   Лично аз за вдъхновение попаднах на едни руски сайт, там идеята беше направено от тесто, но за любителитие на тортите и сладките неща мисля, че става и за прекрасна за украса на торта. 

 
 Ето и снимките от работния процес на кошничката с писани яйца за Великден.


  Първо правите кошничката, после едно по едно листата и топчетата за цветята  с клечка или нож правите разрезите за допълнителна украса. После правите по-големи топчета за яйца и лентички за украса и на тях. Прилепвате ги плътно една за друга частите и ето готови сте.
  Можете да залепите украсата където прецените, аз я сложих на кратунка за декорация.

  За още по-голямо вдъхновение да направите  яйцата(перашки)  за празника си сами, като не забравяте първото винаги да е червено, посетете виртуално, е може и наистина,  единствения музей събрал най-красивите великденски яйца от цял свят. В него се намират писанки с восък от цяла Украйна и света, най-различни техники, както и яйца с природни материали.

  Мен ако питате там ще остана цяла седмица с фотоапарата...мечтиии...

Коломийський музей "Писанка" в Украйна.
  А, това са моите великденски яйца с лепени семена, които като идея  видях  в този музей.


И една виртуална екскурзия около музея:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...