неделя, 13 ноември 2011 г.

Баница с печени кори на "жив огън"

  Ще попитате какъв ли е този жив огън, ами много просто. Истинските кори за чипровската баница се правят само на ръка и се пекат върху тучовете на печка на дърва.





  Преди две години имам написана тема в блога ми за рецептата на чипровската баницата, а сега ще ви напиша друга...






  Идеята не е моя, но пък си заслужава...


Чипровска баница с плънка от гъби, праз лук и моркови


Кори за баница
-4 яйца, 
-3 супени лъжи кисело мляко
-олио
-малко сирене
Яйцата и киселото мляко се разбиват в отделна купа


За плънката:
-гъби
-праз лук
-моркови
 Плънката са задушава в тиган за няколко минути с малко мазнина.


За тези които обичат месо може да добавят и малко бекон :)


Начин на приготвяне:






  Взимате корите, първата я намокряте с топла вода, след това слагате върху нея част от плънката с гъби...взимате следващата кора, пак я намокряте и върху нея слагате две три супени лъжи от разбитите яйца с киселото мляко. Редувате нещата докато ви свърши плънката... 
  Най отгоре оставих част от сместа с яйцата и добавих натрошено сиренето и така е залята последната кора... и заливате с лимонада, няколко лъжици...оставете няколко минути да престои и мятайте във фурната...






След като я изпечете, слагайте масата и наздраве от мен!










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...